Кръстили сме новата ни книга Пътят Камино: Бързо, лесно и за удоволствие, защото изпитахме особено удоволствие от

...
Кръстили сме новата ни книга Пътят Камино: Бързо, лесно и за удоволствие, защото изпитахме особено удоволствие от
Коментари Харесай

Венета Писарска и Максим Бехар написаха книга за прагматичната част на пътя Камино

Кръстили сме новата ни книга  " Пътят Камино: Бързо, елементарно и за наслаждение ", защото изпитахме особено удоволствие от него.

Това описаха в студиото на Euronews Bulgaria създателите на книгата Венета Писарска и Максим Бехар.

Венета беше повода, нейна беше концепцията. Ние описваме в книгата откъде тръгна това. 20 година ни съпътства концепцията за пътя " Камино ". Ние избрахме най-краткият и елементарен маршрут - 126 км. 10 дни се пътува. Важно е да си купиш удобни обувки и да вземеш решението.

Тази книга е прагматична – от кое място сме минали, с кого сме се срещнали. Открихме там нещо, което в никакъв случай не съм предполагал. Срещаш хора, които не срещаш във Фейсбук, Instagram. Това е най-голямата обществена мрежа – този път. Не можем да кажем, че човек се преражда там, само че това е едно място, в което си даваш сметка, че някои неща от всекидневието не са толкоз значими.

През целия път никой не ме попита с какво се занимавам. По-скоро се срещаш с хора, които те питат за какво го вървиш това " Камино " и какво правиш тук. Попадаме в общество, което го няма на никое място по света.

Ходехме между 15-20 км. всеки ден. Спирахме по барчета, които имаха всичко за ястие и пиянство и оставяш колкото пари искаш. Никъде не можеш да го намериш това като атмосфера. Не е чак толкоз уморително. На третия-четввъртия ден Вени сподели - " като стана сутринта и краката ми сами потеглят ". И в София можеш да вървиш 20 км, само че цялата атмосфера там е специфична и това, че имахме предизвикателство. В последния ден аз споделих на Венета – да вземем да напишем една книга, защото много хора се интересуват от прагматичната част. Какво да носим в раницата? Това са значими неща. А Венета написа и доста в детайли другите пътища, с цел да може всеки да направи своя избор. Ще запомним цялото пътешестване, само че ще създадем ново различен път. Харесали сме си португалския път от Порто и ще го направим още другата година. Всички хора могат да се оправят с това предизвикателство. По пътя има хора с инвалидни колички, патерици. 

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР